Blog

A vakond hazánban védett állat! Tilos tehát bántani, vagy megölni ezt az állatot. Tény, hogy a kertünk díszgyepére nagy kockázatot jelent a vakond! Különösképpen azokon a területeken, ahol ténylegesen jelen van.

Tudom, hogy vannak, talán nem is kevesen azok, akik maguk festik ki a házukat, vagy saját maguk végeztek el bizonyos építési feladatokat! De vajon Ön ezek közé tartozik?

Azt tapasztalom a hazai piacon, hogy ezt a berendezést elég sokféleképpen nevezik, pedig valójában mindig az derül ki, hogy ugyanarról az elképzelésről beszélgetünk, csak máshogy nevezzük meg.

Teljesen meg tudom érteni, ha valaki egy olyan helyzetben, amikor a barátjánál vagy családtagjánál egy jól működő öntözőberendezést lát – amivel természetesen nagyon elégedettek -, akkor úgy gondolja, hogy ez egy megbízható márka okán van így. 

Több féle módja is van annak, hogy hozzájussak a megfelelő adatokhoz ahhoz, hogy egy előzetes ajánlatot tudjak elkészíteni az öntözőrendszerről, amiből kiderül, hogy mire számíthat az ügyfél.

Mennyi idővel gondolkodjak előre? Ha lehet, minél előbb, mivel ha magamból indulok ki, akkor általában két hónapnyi munkát görgetek magam előtt, amik között jónéhány nagyobb munka is van. Ezeket leginkább nyárra szoktam igazítani, míg a családi házak kertjeinek a locsolóberendezéseit általában tavaszra és őszre ütemezem. Ismerek több korrekt telepítőt is, akiknél a helyzet csaknem ugyanilyen, tehát ha biztosra akar menni, akkor ne tavasszal keressen meg, ha tavasszal szeretné a telepítést, hanem már télen vagy még ősszel is akár.

A tavasz megérkezésével minden kerttulajdonos alig várja - de legalábbis biztosan tudja -, hogy a kerti tevékenységeket elkezdhesse és a kertben azokhoz az alakításokhoz, csinosítgatásokhoz hozzáfoghasson, amiket az évben eltervezett. Az első munkálatok egyike közé tartozik, hogy a gondosan téliesített öntözőrendszert bekapcsolja, hiszen a növényeknek, hacsak tavasszal még kis mértékben is, de szüksége lesz a locsolásra.

Én magam is sokszor hangoztatom, hogy csak is a professzionális öntözőrendszer kategóriából szabad választani, ha hosszú távú és idegállapotot kímélő megoldást szeretnénk! Ennek ellenére sem csökken évente azoknak az eseteknek a száma, amibe csak én botlok, és szörnyülködve tapasztalom azt, hogy ez a tudás még nem ment át kellőképpen az emberekbe! Úgy gondolom, hogy a hiszékenység mellett, a megértés hiánya lehet ezzel kapcsolatban, ezért leírom röviden, hogy mi a hobby, és a profi öntözőrendszer között a különbség.

Bár ez a főcím csak arra utal, hogy a dolgok újra helyreállnak a kertben az öntözőrendszer hatására, voltaképpen ettől komolyabb dolgokról van itt szó!

Teljesen megértem azoknak a kerttulajdonosoknak a problémáját, akiknek a kertjébe nem üzemel automata öntözőrendszer, hogy már előre tartanak a forró nyár okozta kezelhetetlen problémáktól, és az órákig tartó locsolás ellenére bekövetkezett károktól. Mindehhez hozzájárul az is, hogy a trendeket tekintve egyre aszályosabb hazánk időjárása.

Ebben az albumban néhány képet találhat arról, ahogyan a munkámat

végzem a kertekbe. 

Ebben az albumban olyan képeket talál, amelyek azt mutatják be, ahogyan a gyeptéglák kiemelésével készítem el az árkokat, majd visszahelyezem.

A tél előtt szükséges, hogy eltávolítsuk az öntözőrendszerből a vizet, mert máskülönben ki lenne téve a fagyásnak, ami károkat okozhat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További részletekért kattinton: IDE.

  Kérjük fogadja el a cookie-k használatát!