KERTÉPÍTÉS

Tartalom:

Kertépítés és az öntözőrendszer
A kertépítés biztos kudarca
Amiért ajánlom őket
Ahol vállalnak kertépítést
A kertépítés képekben

 

Kertépítés

A Carinapark Kft. egyik gyönyörű munkájának részlete

Ha Ön a komplett kertépítés előtt áll Budapest vagy vonzáskörzetében, és nem akar semmilyen problémát, viszont egy szép kertet annál inkább, akkor ajánlok egy valódi szakértő céget Önnek! Nincs más teendője, mint az ajánlatkérés menüben bejelölni a kertépítés opciót is.

Az oldal alján néhány képet is megtekinthet a kertépítésről!

 

Kertépítés és az öntözőrendszer

Az automata öntözőrendszer ma már olyan szerves részét képzi az általános kertépítésnek, hogy évek óta nem hallottam olyan kertről, ahova ne kértek volna – legalább is utólag – öntözőrendszert!  A következő néhány bekezdésben arról írok, hogy miért is van ez így.

  • Gyönyörű kert

A legtöbb ember azért bízza a kertépítést szakemberre, mert egy precízen megtervezett és megépített kertre vágyik, amivel kapcsolatban az érthető elvárása az, hogy nagyon szép legyen. Az emberek folyamatosan törekszenek arra, hogy az otthonukat és a lakókörnyezetüket fejlesszék és szépítsék. Ma már a kert az otthonunk előszobája, melynek az elhanyagolása elfogadhatatlan, ahogyan a konyha és a nappali is rendben van. A kertépítés eredményeként létrejött pazar kert csak ideig-órig tud szép maradni kellő öntözés hiányában. Lakásunk tisztán tartásához is megvesszük a berendezéseket, és nem gondolkodik az öntözőrendszerről másként senki, aki kertépítést tervez.

  • Kényelem

Ameddig otthonunk tisztán tartásához szükséges eszközöket is valakinek működtetni kell, addig az automata öntözőrendszer egy előre megírt program szerint végzi a dolgát. Tulajdonképpen a kertfenntartás időben legtöbbet igénylő feladatát végzi nélkülünk! Mindezt akkor is teszi, ha nem vagyunk otthon. Így a kert – vagy az éppen a kertépítés utáni állapot – gyönyörűen fennmarad. Ne is beszéljünk arról, hogy még csak a locsolócsövet sem kell fogni…

  • Víztakarékosság

A kert általában – és leginkább a kertépítés utáni közvetlen állapotok – sok vizet igényelnek. Ennek elsősorban hazánk száraz és meleg időjárása az oka. A víz hatékony felhasználása akkor is fontos, ha azt természetes vagy alternatív vízforrásból kapjuk. Anyagi jelentősége pedig a hálózati víz felhasználásánál jelentős. A növények meghálálják a szakértő gondoskodást, melynek része, hogy pontosan annyi vizet kapjanak, amennyire szükségük van. Különben sem a növényeknek, sem a pénztárcánknak nem lesz jó. Az öntözőrendszer a vízfelhasználás tekintetében a leghatékonyabb és legprecízebb megoldás.

  • Egészség 

A kertépítés után minden kerttulajdonos elemi érdeke, hogy a szép kertjét megóvja a betegségekkel és a környezeti kihívásokkal szemben. Egy növény azonban csak akkor lesz ellenálló, ha az életben maradásához leginkább szükséges vizet megkapja. Csak így tud egészséges, ellenálló, ezáltal szép maradni. Ez minden élő organizmusra igaz! És bizony annyira igaz, hogy közvetett módon az öntözőrendszer miránk, emberekre is jótékony hatást gyakorol azzal, hogy a port és a polleneket nagymértékben megköti a napi locsolással. A kertünk kellemes párás klímája megint csak megnyugtató hatású.

Naphosszat tudnék írni az öntözőrendszer és kertépítés összefüggésekről, de tömören így fejezhetném ki magam:

Az öntözőrendszer kulcs a kertépítés sikerében! 

A kertépítés biztos kudarca…

…az automata öntözőrendszer kihagyása!

Ezen a weboldalon jó néhány oldalon kimerítően olvashat az öntözőrendszer előnyeiről, ezért itt nem próbálom meg tovább boncolgatni e témát. Minden marketingfogást nélkülöző módon írom le őszintén, hogy nem telik el úgy év, hogy ne hívnának kétségbeesetten azok a kerttulajdonosok, akik valamilyen megfontolásból, de kihagyták ezt a berendezést a kertépítésből.

…egy hölgy esete, amikor is sírva hívott, hogy 400 m2 gyepszőnyeget raktak le nála – rekkenő június volt – és hiába locsolja a gyepszőnyeget a bólogató öntöző napi 8 órát, mégis sárgul a fű! Még egy hét sem telt el a telepítés után és a fű kezdett hasonlítani a közelben lévő búzatáblára!

Mi történt ez után? 

  • Bármelyik keresett öntözőrendszer telepítő júniusban úszik a munkáktól! Én is.
  • Gyepszőnyeg feltekerése, vakondháló megvágása, mindkettő fóliázása, árokból a föld fóliára rakása!
  • Az öntözőrendszer csöveit nem tudtam, csak a kert széleiben beásni, ezért majd kétszer annyi cső és árokhossz kellett!
  • A hibátlan kertvisszaállítás pedig egy rémálom volt! 

A gyepszőnyeg megmenekült, de a legjobb szándékom ellenére is másfélszer annyiba került a munka, mintha előtte tájékozódott volna a hölgy.

Amiért ajánlom őket!

Sok évvel ezelőtt kerestek meg engem, hogy a kertépítési munkáikhoz építsek automata öntözőrendszereket. Én örömmel vállaltam ezt a munkát, majd amikor egy ügyfelem azzal keresett meg, hogy tudok-e ajánlani egy megbízható kertépítő céget, akkor én viszont ajánlottam őket. Nem sok idő múlva felhívott ez az ügyfelem és megköszönte az ajánlást, mert nagyon elégedett volt velük.

Azóta sok helyre ajánlottam őket és pontosan ugyanennyi helyről köszönték meg és mondták el, hogy mennyire elégedettek! Mivel nagyon fontos számomra a munkám minősége, nagyon meg tudom érteni, hogy nekik is. Gondoltam legyen a tisztességes és szakértő munka mindenki számára elérhető!

Kertépítés

A Carinapark Kft. egy másik gyönyörű munkájának részlete 

Ahol vállalnak kertépítést 

Ahol vállalnak:

Fejér megye

Pest megye 

Bács-Kiskun megye 

Tolna megye 

Somogy megye 

Veszprém megye 

Komárom-Esztergom megye

 

Amit vállalnak:

Kerttervezés

Kert és parképítés

Épületbontás

Térkőburkolás

Automata öntözőrendszer

Növénytelepítés

Kerti tó építés

Gyepszőnyegezés

Kert és parkfenntartás

Csapadékvíz elvezetés

A kertépítés képekben

A következő képsorokban témakörönként csak néhány igényes képet mutatok be az egyébként minden körülmények között igényes Carinapark Kft. kertépítési munkáiból.

Kert és parképítés

feltöltés alatt…

Térkőburkolás

feltöltés alatt…

Növénytelepítés

feltöltés alatt…

Csapadékvíz elvezetés

feltöltés alatt…