Hogyan vásároljon automata öntözőrendszert?

Erre többféle megoldást is kínál a piac, de mindegyikközül a legelterjedtebb megoldás az, hogy a telepítést kompletten a beszerzéssel együtt egy automata öntözőrendszer szerelőre bízzák.

Ilyenkor az automata öntözőrendszer szerelő (jobbára) ingyenesen kimegy a helyszínre, felméri a kertet és az igényeket és készít róla egy díjmentes árajánlatot. Ez az árajánlat (jobbára) teljesen kötelezettségmentes azért, mivel csak ennek az elvégzése után mondható meg, hogy az automata öntözőrendszer a kertjébe mennyibe fog kerülni. Ha Önnek a kapott árajánlat megfelel, akkor a megbízott szakember beszerzi a hozzá szükséges alkatrészeket és el is végzi a munkát a kertjébe a megállapodott összeg ellenében. Érthető módon a legtöbben ezt így rendelik meg, azaz a szolgáltatással együtt kérik.

Természetesen úgy is lehet automata öntözőrendszert vásárolni, hogy csak az alkatrészeket vásároljuk meg hozzá. A legtöbb esetben ehhez is elegendő egy telepítő szakember, aki a vásárlás fejébe felméri és megtervezi a kertünkbe való automata öntözőrendszert. A tervekkel utána letelepíthetjük magunknak, ha érzünk magunkban ennyi kurázsit és vállalkozó kedvet. Nem mondanám, hogy gyakran, de egyre sűrűbben előfordul az ilyen igény is. Jellemzően a telepítő, vagy az üzletben dolgozók szakmai eligazítására folyamatosan számíthatunk majd végig az automata öntözőrendszer telepítését követően. Sokan felkészülve erre olyan nyomtatott és webes anyagokat is készítenek, amelyek bemutatják a telepítés lépéseit és általános információkat tartalmaznak a témával kapcsolatban.

Van olyan lehetőségünk is, hogy mindezt az internetről letölthető információk alapján magunk végezzük el. Teljesen mi tervezzük meg a saját automata öntözőrendszerünket és a hozzá szükséges alkatrészeket is mi vásároljuk össze. Valójában, aki minden előképzettség nélkül így tesz, az nagy kalandra készüljön fel még akkor is, ha nagyon ügyes kezű és gyakorlott műszaki szakember. Mindenképpen azt javaslom, hogy tájékozódjon, mielőtt belefog az automata öntözőrendszer telepítésébe!