ÖNTÖZŐRENDSZER VÁLASZTÁS

Tartalom:
Hogyan ne válasszon öntözőrendszert!
Hogyan válasszon öntözőrendszert?
Olcsó és jó öntözőrendszer

 

Tizenkét éves szakmai tapasztalat alapján jutottam ezekre a következtetésekre. Ezek jobbára az ésszerűséget tükrözik, és valójában bármely más szolgáltatásra is részben, vagy teljes egészében igazak lehetnek.

Nem szeretnék pesszimista embernek tűnni – mert nem is vagyok az -, de ennek ellenére inkább itt azzal kezdeném, ahogyan ne válasszon!

Hogyan ne válasszon öntözőrendszert!

Nem javaslom, hogy kizárólag az ár alapján válasszon.

Elképedek néha, hogy milyen alacsony minőségű és szakszerűtlenül telepített öntözőrendszerekkel találkozom! Ezek gyakorta egy-két éven belül használhatatlanná válnak, vagy a főbb alkatrészeik kicserélésre szorulnak. Bár nem jelenti azt, hogy a legolcsóbb ajánlat a legrosszabb is egyben, de a kirívóan alacsonynál éljen a gyanú lehetőségével. Több infó: Öntözőrendszer ÁRAK
A kétszer telepített, vagy átalakításra szoruló öntözőrendszer biztos, hogy a legdrágább lesz!

Nem javaslom, hogy kizárólag a legnagyobb kedvezmény alapján döntsön.
Az a tévhit, hogy az öntözőrendszer nagyon drága azért terjedt el, mert a különböző, de hasonló minőségű márkák között többnek is magas a listaára. Ezért a magas árból adott nagy kedvezmény is borsos árat jelent a végén.
A professzionális öntözőrendszerek amerikai gyártású berendezések. Kijelenthető, hogy egymás liszenszei alapján végzik a gyártásaikat. Bizonyos termékeknél lehetnek minőségi eltérések, de összességében véve mind jó minőségű. Ezért egy magas listaárból kínált nagy kedvezményű ajánlat nem biztos, hogy magasabb minőséget is takar. Mint említettem az árkülönbség elsősorban a pozicionálásból ered. Több infó: Öntözőrendszer ÁRAK

Nem javaslom, hogy a barkács áruházakban kapható hobby öntözőrendszert telepítsen.
Már több kerttulajdonossal is találkoztam, aki az „olcsó” egységcsomagok megvásárlásával mire az öntözőrendszer telepítésének a végére ért, addigra többet fizetett ki, mint amennyit én kértem.
Ezen kívül csatatérré változtatta a szép kertjét, és ijedten vagy apatikusan, de végül engem hívott a befejezésre.
Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy mivel nincsenek egyforma kertek, ezért értelmetlen az „egységcsomag” elnevezés is! Mihez „egységcsomag”, ha nincsenek „egységkertek”?

Legyen körültekintő, ha az öntöző anyagárában kínálják ingyenesen a telepítését.
Egy öntözőrendszer kereskedő kollégám mesélte el nekem, hogy egy ügyfele hogyan járt. Ingyenesen kínálták neki a telepítést, ha az öntöző anyagot megvásárolja. Ezeket az alkatrészeket listaáron, tehát kedvezmény nélkül kínálták. Arra hivatkozva, hogy a jövő héten kezdik a telepítést, az ügyfél megvásárolta teliáron. SIM kártya a kukába, az öntöző alkatrészek pedig a garázsba.
Nem állítom, hogy ezt az értékesítési formát csak etikátlanok csinálják! Annyit mondok csak Önnek, hogy legyen körültekintő!

Hogyan válasszon öntözőrendszert?

Válasszon az ár-érték alapján!

Ma már olyan kiváló minőségű öntözőrendszer is elérhető a kínálatból, ami megfelel a legmagasabb követelményeknek, és a listaára sem magas. Nagyon jó szűrőeszköz lehet a műszaki tartalom megvizsgálása. Az alacsony minőség sohasem párosul magas műszaki tartalommal, hiszen ezek elmés fejlesztések és gyakran nem olcsó anyagminőségek jellemzik.
Ez igaz az automata öntözőrendszer iparágában is!

Válasszon ajánlás vagy referenciák alapján!
Ha a szomszédnak, rokonnak vagy barátnak bevált és jól működik, akkor az jó. Ha korrekt referenciák állnak rendelkezésre, akkor is valószínűleg jó.
Amikor egy öntözőrendszer telepítőnek minőségi szórólapja, weboldala, munkaruhája, prospektusai, és különböző pénzbe kerülő kiadványai vannak, akkor annak a telepítőnek befektetései vannak a jó PR érdekében, amit nyílván a kiváló munka elvégzéséből képes finanszírozni.  
Ez is egy megnyilvánulás, ami elősegítheti a helyes választást!

Árajánlat és garanciavállalás!
Csak tételes árajánlatot fogadjon el!
A tételes árajánlat átlátható, és biztosítja Önt is arról, hogy az öntözőrendszer kivitelező korrekt, és nem akarja megvezetni. Mivel a tételes árajánlat alapján elszámoltatható az öntözőrendszer átadásakor a ténylegesen bekerült alkatrészekkel. Azoknak a kivitelezőknek nincsenek titkaik, akik pontos, és tételes ajánlatot adnak le.
Az öntözős szakmában elfogadott teljeskörű garanciavállalási idő a 2 év, vagy e fölött. Ez az időtartam az, ami korrektnek mondható. Több infó: Öntöző GARANCIA

Válasszon úgy, hogy ne fizessen rá!
Egy gyenge minőségű cső, ami nyomás alatt van, vagy egy gyenge minőségű alkatrész hibája Ön szerint mekkora károkat okozhat éjjel, vagy a nyaralás alatt? Az elfolyt víz köbméterei nem csak rettenetesen drága, de komoly károkat is okozhat más értéktárgyainkban, vagy ami még rosszabb! Mások értékeiben.
Nem szeretném riogatni. Ilyen szélsőséges dolgok csak nagyon ritkán fordulnak elő. Ne ÖN legyen az, akivel ez megtörténik.
Természetesen vannak, akiknek csak az ár számít! Ezek az emberek fognak szembesülni ezekkel a gondokkal, vagy a gondok mindegyikével.
Akik pedig körültekintően választottak, azoknak nyugodt éjszakájuk és nyugodt nyaralásuk lesz.

Olcsó és jó öntözőrendszer

Olcsó és jó öntözőrendszer

Igen, ez is létezik.

Mindösszesen az alábbiakban leírtakat tanácsolom, hogy fogadja meg és biztosan olcsóbb és jobb lesz a végeredmény, mintha rosszul választ.

Díjmentes felmérés és árajánlat!
Általánosságban elmondható, hogy az öntözőrendszer helyszíni felmérését és az árajánlat elkészítését az öntözéssel foglalkozó cégek díjmentesen végzik. Ennek oka az, hogy csak az öntöző felmérését követően lehet pontos árat mondani, így a kerttulajdonos sem tudja eldönteni, hogy kéri-e ezt a szolgáltatást, vagy sem.

Ne fogadja el, ha pénzt kérnek a felmérésért Öntől!

Bízza a telepítést szakemberre!

Amikor egy szakembert bízunk meg az öntözőrendszer kiépítésével, akkor biztosak lehetünk abban, hogy ismeri a jó minőségű alkatrészeket és a beszerzési forrásukat. Amikor az öntöző telepítési munkáit végzi, nem végez felesleges munkát, és nem okoz a gyakorlat hiányában károkat. A szakértelem és tapasztalat hiányában elhúzódó, minőségi szempontból kifogásolható alkatrészekből készült öntözőrendszer költségtöbblete, felülmúlhatja azt a költséget, amit a szakember profitként fog realizálni.

Nincs drágább öntözőrendszer, mint a rosszul elkészített öntözőrendszer!

Egyszerű öntöző tervezés!

Lehet tervrajzot készíteni, ha Ön egy jó tervrajzot, és nem egy jó öntözőt szeretne.A tervrajztól az öntözőrendszer nem lesz jobb, se másabb, mint tervrajz nélkül, csak drágább. A jó öntözőrendszer elkészítéséhez telepítési gyakorlatra van szükség, és nem tervrajzkészítési gyakorlatra. Amikor a szakember felmérte a kertjét, akkor utána megtervezi hozzá az öntözőrendszert.

A tervezés és a tervrajzkészítés különböző dolgok!

Egyszeri öntöző kivitelezés!
Előfordul, – többnyire anyagi okoknál fogva – hogy az öntözőrendszer telepítést manuális irányítással kérik, későbbi automatizálással.
Mivel olyan alkatrészek kellenek hozzá, amelyek az automata öntözőrendszerhez nem, ezért ez az egyik legdrágább megoldás. Több infó: Automata öntözőrendszer

Ehhez jön még hozzá a kétszeri munkadíj!

Kérje árajánlatomat, akár online is!