ÖNTÖZŐRENDSZER GARANCIA

Tartalom:
Garancia! De mire?
Teljeskörű garancia
Öntözőrendszer átadás-átvétel
K-Rain és az Orbit

Garancia! De mire?

Mennyi garancia van az öntözőrendszerre?Tapasztalatom szerint ez a téma nagyon sok embert érdekel, és mégis nagyon keveset beszélnek róla.

Javaslom, hogy a kapott árajánlatban ezt jól nézze meg, és a megállapodásban ezt ne felejtse el átbeszélni!

Két év garancia? Ez mit jelent?

Két év garancia az öntözőrendszer telepítésből fakadó hibákra, vagy két év garancia az öntözőrendszer alkatrészeire?

Ez nem mindegy, mivel egy komolyabb öntözőrendszer vezérlő 50-60 ezer forintba is kerülhet. Lecserélni és beprogramozni maximum fél óra.

 

 

Teljeskörű garancia

A teljeskörű garancia azt jelenti, hogy nem csak az öntözőrendszer telepítésre, de a beépített alkatrészekre is egyaránt vonatkozik. Ha nem így van, akkor nem teljeskörű a garanciavállalás.

Vonatkozik továbbá arra, hogy a kertjét olyan állapotban kapja vissza, hogy abban a növények nem pusztultak ki az öntöző telepítése közben, a fű nem lett kitaposva, és burkolatok sem süllyednek meg, ami alatt át kellett vezetni az öntözőcsöveket, kábeleket.

Én két év teljeskörű garanciát vállalok!

Ezért csak azt kérem, hogy az öntöző téliesítését szakszerűen elvégezhessem, ezzel megelőzve a meghibásodások okának minimum 50%-át. Ha ezt nem tehetem, akkor nem tudom teljeskörűen vállalni a garanciát, hiszen egy helytelen téli karbantartásból fagyási károk származhatnak.

Öntözőrendszer átadás-átvétel

Öntözőrendszer átadás és átvétel

E következőkben azokat az adatokat írom le, amelyek segítségével könnyen meggyőződhet arról, hogy a kertjében elkészült öntözőrendszer megfelelően lett-e letelepítve.

Árajánlat alapján van elkészítve?
Amikor az öntözőrendszer telepítése befejeződött, és az átadás megkezdődött, akkor győződjön meg róla, hogy az eredeti árajánlat alapján készült-e el az öntöző. Igen gyakran előfordul, hogy nem látható okoknál fogva, vagy a kivitelezés kezdetére módosult kert miatt az öntözőrendszert másképp kellett megépíteni. Ez leggyakrabban nem számottevő módosítás, de az okára azért érdemes rákérdezni.

Ellenőrző lista
A következő lista alapján egy laikus ember számára is könnyen felismerhető válnak a gyakori telepítési hibák:

  • 1. Ha a talajfelszín síkjából kilógnak a szórófejek.

HELYES: A rejtett szórófejeknek a talajfelszín síkjában, vagy alatta 1-2 cm-rel van szakszerűen a helyük. Ne tévessze meg a nem kiemelkedő szórófejek, vagy a mikroszórók, mivel ezek helye a földfelszín felett van.

 

  • 2. Ha a talajfelszín síkjából kilóg a szelepakna, vagy rejtett vízcsap, vagy a vízkonektor.

HELYES: Ezeknek az elemeknek a talajfelszín síkjában kell helyesen beépítve lenni. Szintén 1 cm eltolódás nem igen számít, de ha jobban kilóg, akkor akadályozhatja a fűnyírásban, vagy akár el is lehet benne botlani.

 

MEGJEGYZÉS: Az 1. és 2. pont esetében is előfordulhatnak olyan esetek, amikor képtelenség lejjebb helyezni az adott elemet, mert akadályoztatva van, mondjuk egy a földben lévő betonelemtől.

Ha a próbaöntözés alatt száraz foltok maradnak, vagy csaknem rögtön felszáradó foltok.

HELYES: Ha a szórófej kiosztás helyesen lett elvégezve, akkor az öntözés egyenletes. Ellenkező esetben maradnak száraz vagy gyéren öntözött területek. További oka lehet még ennek, a helytelen szórófej beállítás, vagy helytelen fúvókamegválasztás.

MEGJEGYZÉS: Elsősorban Budapesten találkoztam olyan helyekkel, ahol hatalmas volt a nyomáskülönbség bizonyos napokon, vagy napszakokban. Ez okozhatja a telepítési hiba látszatát. Mivel ez sosem éjjel volt, ezért az öntözés sikeresen megvalósítható lett éjszaka.

 

  • 3. Ha az esőérzékelő takarásban, vagy részleges takarásban van.

HELYES: Ha az esőérzékelő teljesen takarásmentes helyen van felszerelve, mivel ha nem éri, vagy csak részlegesen éri az eső, akkor nem fog megfelelően működni.

 

  • 4. Ha az esőérzékelőt locsolja valamelyik szórófej.

HELYES: Ha az esőérzékelő úgy van elhelyezve, hogy semelyik öntözőelemből sem kaphat vizet, hiszen akkor már az öntözés közben automatikusan blokkolja az öntözőrendszert.

 

  • 5. Ha a vezérlő automatika nem könnyen elérhető helyen van.

HELYES: Könnyen elérhető helyen van.

MEGJEGYZÉS: Erre nem minden esetben van lehetőség, ezért ez csak abban az esetben hiba, ha lett volna rá jobb hely is, ami tudott volt az öntöző telepítő számára is.

 

  • 6. Ha kültéren, beltéri vezérlő van felszerelve.

HELYES: Ha kültéren kültéri kialakítású vezérlő van felszerelve.

MEGJEGYZÉS: Előfordulnak olyan fedett szaletlik, illetve más helyek a kertben, ahová a beltéri vezérlő elhelyezése is megoldható. A fő szempont ilyenkor az, hogy ne érje semmilyen körülmények között víz. Viszont a tuti, a kültéri.

 

Ne ijedjen meg, ha tapasztal egy hibát!
Nincs oka megijedni, ha tapasztal egy hibát. Nem hiszem, hogy rosszul választott telepítőt, ha az azonnal kijavítja Önnek! Ilyen csak annak „csúszik be”, aki dolgozik.

Az viszont más, ha vonakodva javítja ki, vagy „megmagyarázza”! Sajnos ilyenkor élhet a gyanúval, hogy a földfelszín alatti 95% is hanyagul lett elkészítve.

REMÉLEM ÖN JÓL VÁLASZT!

 

 

A K-Rain és az Orbit

K-Rain - Orbit

A K-rain és az Orbit öntözéstechnikai termékeit a legmagasabb minőségre való törekvés, a megbízhatóság, és a könnyű kezelhetőség jellemzi.

A K-Rain mára már több mint 90 öntözéstechnikai szabadalom tulajdonosa, és a neve fogalom az iparágban. A cég által gyártott öntöző szórófejek minősége eredményeképpen tagja a TOP 3 öntözési világmárkának.

A K-Rain szabadalmai közül használ az ismert Toro és a Hunter cégek is.

Az Orbit cég 40 éves tapasztalati és gyártási háttérrel kínálja a kiemelkedően magas, 2000 terméket számláló palettáját. Így bármilyen körülménynek megfelelő öntözőrendszer készíthető el könnyen és szolid áron.

Kérje árajánlatomat, akár online is!

Öntözőrendszer árajánlat kérés