Az öntözőrendszerről általában

Már nyolc éve, hogy az öntözőrendszer alkatrészeket és kiegészítőket saját vállalkozásunk keretein belül az öntözéstechnikai szaküzletünkben is áruljuk. És már tizennyolc éve annak, hogy az öntözőrendszer telepítésével és karbantartásával foglalkozom. Szakmai felkészültségem és közel két évtizedes gyakorlatom minősít arra, hogy néhány őszinte szót ejtsek erről a témáról.

Erről a berendezésről elmondható, hogy jellemzően nagyon keveset tudnak róla a kerttulajdonosok. Még azok is, akik valamilyen oknál fogva szeretnének a kertjükbe öntözőrendszert, vagy valamilyen konkrét problémájukat akarják megoldani ezzel a berendezéssel. Csak miután a beépítés megtörtént, csak utána jönnek rá, hogy valójában milyen széles spektrumon gyakorol az életükre hatást. Nem szeretném itt misztifikálni a helyzetet, de való igaz, hogy a berendezés hatékonyságának és ennek alapjait biztosító előnyeinek sokaságát nem látják át előre és nem ismerik ez által. Sajnos – mondom én – mivel, ha tudnák előre, akkor jóval nagyobb lenne az öntözőrendszer elterjedése és sokkal könnyebb az értékesítése.

Röviden összefoglalva a dolgot az öntözőrendszer hatására olykor drasztikusan, általában pedig nagymértékben változik meg a kert általános állapota a maximális szépség irányába. Bizony ez nem minden, mivel a folyamatos öntözés hatására a kert klímája is hajlamos változni, ami leginkább a kánikulai napokon előnyös kellemesen hűvös, párás levegőt jelent, ami ráadásul por és pollen mentesebb is mindettől. Így elmondható, hogy egészségesebb környezetet biztosít. A kert vitathatatlanul legtöbb időt igénylő munkáját a locsolást végzi el ez a berendezés, ami rengeteg időt és szabadidőt biztosít a felhasználójának. Az öntözőrendszer beépítését követően nyugodtan nyaralhat és lehet távol az otthonától, mert szeretett kertjének locsolása biztonságban lesz. Ez a berendezés ráadásul szupertakarékosan is bánik a vízzel és elmondható, hogy az összes öntözési módszer között a leginkább víztakarékos. A legideálisabb időpontokban fogja megöntözni a kertjét és semmilyen formában sem akadályozza Önt a kert használatában!