Felmérés az automata öntözőrendszer működéséről

Csináltam egy felmérést azok a kerttulajdonosok között, akiknek automata öntözőrendszer működik a kertjükben, de korábban más öntözési módszerekkel próbálták meg kiváltani ezt a berendezést. Őszintén szólva még a vártnál is nagyobb meglepetést okozott az eredmény, mivel egy felkészült automata öntözőrendszer telepítő vagyok, és emiatt sokat kommunikálok az emberekkel erről.

Ennek ellenére több volt a dicséret és szélesebb volt a dicsért spektrum, mint amire számítottam. Némi elemzés után rá kellett jönnöm, hogy az emóciók birodalmába tud emelkedni az automata öntözőrendszer szeretete akkor, ha a szeretett kert sokkal szebbé válik a hatására, míg a kényelem pedig erősen megnövekszik. Ennek az emberek bizony nagyon-nagyon örülnek!

Első helyen az örömök ama formája végzett, ami a szép kert megteremtése és a lakókörnyezet színvonalának emelésére tett erőfeszítések megoldásaként jelentkezett! Tehát az automata öntözőrendszer kvalitásai közül az, hogy a kert ténylegesen és nagymértékben megszépült a berendezés beépítése és működésbe lépése után rövid időn belül.

Második helyen az automata öntözőrendszer megtakarítási hatékonysága végzett, ami jellemzően e három dolog egyike volt: pénzmegtakarítás, időmegtakarítás, energiamegtakarítás. Most nem ezek részletezéséről beszélünk, de röviden elmondva ez a berendezés a vízfelhasználás tekintetében a leghatékonyabb, míg automata mivolta végett semmilyen időráfordítást sem igényel az elindítását követően, valamint nem szükséges a jelenlétünk és így a fizikai hozzájárulásunk sem, hogy locsoljon.

 Harmadik helyen szintén egy kényelmi szempont végzett, ami a nyaralás problémamentessége, illetve az otthontól távoltöltött idő problémamentessége volt a kert locsolása szempontjából. Úgy látszik, hogy a kerttulajdonosok nem szeretik egy idő után megkérni a szomszédjukat, barátaikat vagy családtagjaikat arra, hogy a kertjüket locsolják. Természetesen mindezt érthető módon nem szeretik, ezért számukra is tökéletes megoldást kínál az automata öntözőrendszer!

Számos más előnyei is léteznek még az automata öntözőrendszernek és nem kevés szempontot kaptunk meg a megkérdezett kerttulajdonosoktól, azonban ez a három volt, ami kiemelkedő volt. Amit még fontosnak tartok elmondani az, hogy egyetlen olyan emberrel sem beszéltem, aki megbánta volna, hogy beépítette ezt a berendezést a kertjébe! Azért ez elég jó, nem?