Egy öntözőrendszer, ha jól működik…

Egy jól megtervezett és jól megépített öntözőrendszer, ami minőségi öntözéstechnikai alkatrészekből van összerakva mindenképpen jól fog működni! Bizony előfordul egyszer-egyszer, hogy olyan kókler megoldásokkal találkozunk, ahol a csepegtető cső egy egyszerű tömlő, ami ki van lyuggatva, és a fővezetékek pedig nemes egyszerűséggel, slaggal vannak megoldva.

Nem is kell mondanom, hogy mindez a földbe ásva. Ezeknek az „öntözőrendszereknek” természetesen több a kára, mint a haszna. Van olyan is, amikor csak nem jó minőségű (tehát nem professzionális, hanem hobbi) alkatrészekből, de legalább öntözéstechnikai alkatrészekből van összerakva. Ezek ugyan hellyel-közzel jól tudnak működni, de nagyon gyakran igényelik a javítást és a karbantartást, ami meglehetősen problémás, mivel nem lehet hosszútávra magára hagyni, hiszen, ha pont a nyaralás alatt a legnagyobb kánikulában mondja fel a szolgálatot, akkor kész is a baj. De ezeknél az öntözőrendszer típusoknál sajnos nem csak a megállás a problémás, hanem az is, hogy nem áll le! Bizony az sem kisebb károkkal tud járni, napokig áztat mindent.

Ha Ön nem szeretne így járni és nem szeretne abba a helyzetbe kerülni, hogy az egész öntözőrendszert később át kelljen építeni, akkor a legjobban akkor teszi, ha tájékozódik. Természetesen, ha mélyre hatóbb módon szeretné megismerni az öntözőrendszer márkákat, akkor tegye. Azonban én nem ezt ajánlom. Azt ajánlom, hogy mindenképpen a professzionális öntözőrendszerek közül válasszon, amelyek viszont az amerikai ipar által gyártott öntözéstechnikai termékek. Én ezeket preferálom, és elég, ha ezek közül választ, mert mind igen jó minőségű. Sajnos az öntözőrendszer telepítőkkel már nem ez a helyzet. Nem mind jó, sőt akad köztük kutyaütő is, aki még egy amerikai öntözőrendszerből is gagyit csinál. Tehát elsősorban arra figyeljen, hogy a szakember legyen kiváló! Tőle biztosan szuper minőséget kap!