Előnyök az automata öntözőrendszer használatával

Egyre népszerűbb hazánkban is az automata öntözőrendszer használata a kertes házaknál és az ipari övezetekben is. Míg korábban csak a luxus kategóriában volt elérhető, ma már az átlag, dolgozó ember udvarában is előfordul, sőt lassan már széleskörűnek mondható.

Nem ritka a 30-50 négyzetméteres kis kertekben sem, hiszen ezeknek a kerteknek a tulajdonosai sem szeretnek feltétlenül hajnalban kelni a locsoláshoz, fél órát vagy 1 órát állni a slaggal a kezükben minden áldott nap. Egy automata öntözőrendszer legfőképp ezektől kíméli meg az embert. Na persze csak ha egy szakértő módon megépített automata öntözőrendszerről van szó. Az képes erre. Emellett nyugodtan elmehet nyaralni, az automata öntözőrendszer automata lévén, magától elindul, leáll amikor kell, és a kertet annak arányában öntözi meg, ahogyan a növényeknek szükségük van vízre. Mindazonáltal egy automata öntözőrendszer használatával bárkinek szebb lesz a füve, mintha nem lenne automata öntözőrendszer a kertjében, mert annyira egyenletesen locsolni slaggal képtelenség, mint amennyire a csak ezzel foglalkozó fejlesztő cégek és öntözéstechnikai mérnökeik által kifejlesztett szórófejek és fúvókák egyenletes vízborítást adnak egy felületnek.

Ezek az előnyök egy automata öntözőrendszer esetében kiskerti nagyságrendben. Ipari szinten ennél sokkal többet képes nyújtani egy automata öntözőrendszer. Például szabályozza a páratartalmat egy üzemben, mondjuk egy állattenyésztő farmon, növénytermesztő házban vagy bortermelő egységben. Tulajdonképpen, ha belegondolunk, egy nagyobb ipari területen nem lehetne kézi erővel locsolást végezni, hacsak nem lenne erre a célra egy hadseregnyi dolgozó a kezünkben, ezért nem csoda, hogy a gépesedés korában egyre többen használnak automata öntözőrendszert.