AZ ÖNTÖZŐRENDSZER TÉVHITEI

Tévhit, hogy az öntözőrendszer drága! 

Még mindig találkozom olyan érdeklődőkkel, akik meglepődnek, amikor meglátják az öntözőrendszer árajánlatomat. Azt gondolták, hogy az öntöző kétszer vagy háromszor is drágább, mint a tényleges ár. Szerintem ezt annak köszönheti, hogy a hanyagul elkészített öntözőrendszerek rendbehozatala aránytalanul sokba kerül. Egy jól kiválasztott márka és telepítő által készített öntözőrendszer nem drága!

Természetesen vannak szubjektív vélemények.

Tévhit, hogy az öntözőrendszer magas vízfogyasztású!
Az öntözőrendszer több vizet fog fogyasztani akkor, ha a kert alig, vagy egyáltalán nem volt locsolva. Ez egyértelmű. Ha az öntöző jól van megtervezve és telepítve, akkor kevesebbet fogyaszt, mint más öntözési megoldások.

Tévhit, hogy az öntözőrendszer utólag nem telepíthető!
A munkáimnak több mint a felét teszik ki az utólag, azaz már kész kertbe telepített öntözőrendszerek. Az előnye, hogy már a végleges kertre lehet precízen elkészíteni. Hátránya, hogy a legtöbb helyen a gyepet fel kell téglában emelni a nyomsávban. Kicsit tehát több munkával jár az öntözőrendszer telepítése.

Tévhit, hogy télen nem lehet öntözőrendszert telepíteni!
Minden télen telepítek öntözőrendszert, amikor nem fagyos a föld, vagy hó nem borítja a kertet. Természetesen olyankor nem lehet.

Tévhit, hogy könnyen meghibásodik az öntözőrendszer!
Mivel ember szerelte és készítette műszerről van szó, ezért az öntöző meghibásodása ritkán előfordul. A meghibásodások szinte minden alkalommal két dologra vezethetők vissza. A szakértelem hiányára az öntöző telepítésénél, valamint az öntözőrendszer helytelen karbantartására.

Tévhit, hogy a hibrid öntözőrendszer is más!
Valójában kétféle kialakítású öntözőrendszer létezik. A manuális – tehát kézi vezérlést igénylő -, és az automata – ami emberi felügyelet nélkül működő – öntözőrendszer.
A hibrid nem egy harmadik fajta, mivel ez annyit jelent, hogy több öntöző márka egyidejű felhasználásával készült el. Példaként mondjuk a vezérlő K-Rain, míg az Esőérzékelő Orbit márkájú. Ezért hibrid öntözőrendszer lehet a manuális, és az automata is.

Kérje árajánlatomat, akár online is!