arrow
arrow

AZ ÖNTÖZŐRENDSZER TÉVHITEI

Öntözőrendszer tévhitek

Tévhit, hogy az öntözőrendszer drága!
Még mindig találkozom olyan érdeklődőkkel, akik meglepődnek, amikor meglátják az öntözőrendszer árajánlatomat. Azt gondolták, hogy az öntöző kétszer vagy háromszor is drágább, mint a tényleges ár. Szerintem ezt annak köszönheti, hogy a hanyagul elkészített öntözőrendszerek rendbehozatala aránytalanul sokba kerül. Egy jól kiválasztott márka és telepítő által készített öntözőrendszer nem drága!

Természetesen vannak szubjektív vélemények.

Tévhit, hogy az öntözőrendszer magas vízfogyasztású!
Az öntözőrendszer több vizet fog fogyasztani akkor, ha a kert alig, vagy egyáltalán nem volt locsolva. Ez egyértelmű. Ha az öntöző jól van megtervezve és telepítve, akkor kevesebbet fogyaszt, mint más öntözési megoldások.


Tévhit, hogy az öntözőrendszer utólag nem telepíthető!
A munkáimnak több mint a felét teszik ki az utólag, azaz már kész kertbe telepített öntözőrendszerek. Az előnye, hogy már a végleges kertre lehet precízen elkészíteni. Hátránya, hogy a legtöbb helyen a gyepet fel kell téglában emelni a nyomsávban. Kicsit tehát több munkával jár az öntözőrendszer telepítése.


Tévhit, hogy télen nem lehet öntözőrendszert telepíteni!
Minden télen telepítek öntözőrendszert, amikor nem fagyos a föld, vagy hó nem borítja a kertet. Természetesen olyankor nem lehet.


Tévhit, hogy könnyen meghibásodik az öntözőrendszer!
Mivel ember szerelte és készítette műszerről van szó, ezért az öntöző meghibásodása ritkán előfordul. A meghibásodások szinte minden alkalommal két dologra vezethetők vissza. A szakértelem hiányára az öntöző telepítésénél, valamint az öntözőrendszer helytelen karbantartására.


Tévhit, hogy a hibrid öntözőrendszer is más!
Valójában kétféle kialakítású öntözőrendszer létezik. A manuális – tehát kézi vezérlést igénylő -, és az automata – ami emberi felügyelet nélkül működő – öntözőrendszer.
A hibrid nem egy harmadik fajta, mivel ez annyit jelent, hogy több öntöző márka egyidejű felhasználásával készült el. Példaként mondjuk a vezérlő K-Rain, míg az Esőérzékelő Orbit márkájú. Ezért hibrid öntözőrendszer lehet a manuális, és az automata is.

 

TÁJÉKOZÓDJON!

Az öntözőrendszer és tévhitei

 

 

Kérje árajánlatomat, akár online is!

 

Gyakori kérdések

A márkaképviselet ajánlásával:

K-Rain

Nagyon fontos számunkra, hogy csak kiváló minőségű termékeket forgalmazzunk.
A K-Rain fogalom az öntözési iparágban, és az öntözőrendszerek hazájában az USA-ban.
bővebben

Ügyfeleim írták...

 

Ügyfeleim véleménye az öntözőrendszerről

Tavaly előtt tavasszal telepíttettünk automata öntözőrendszert a kertünkbe. Érdemes volt! A kert egész nyáron úgy volt gyönyörű, hogy nem kellett naponta, vagy kétnaponta esténként másfél órát locsolással töltenünk. Több idő jut így a családra és vendégeket is büszkén hívhattunk.
M. András, Agárd
 
bővebben

Látogatók

Oldalainkat 13 vendég és 0 tag böngészi

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További részletekért kattinton: IDE.

  Kérjük fogadja el a cookie-k használatát!