arrow
arrow

Blog

Hányféleképpen nevezzük az öntözőrendszert?

Azt tapasztalom a hazai piacon, hogy ezt a berendezést elég sokféleképpen nevezik, pedig valójában mindig az derül ki, hogy ugyanarról az elképzelésről beszélgetünk, csak máshogy nevezzük meg.
Az automata öntözőrendszert gyakran öntözőberendezésnek is hívják, bár talán ez az elnevezés inkább a mezőgazdasági öntözésnél használatos. Itt is több különböző módszer használatos, és bár autóból nézve ezek nem tűnnek bonyolult szerkezetnek, higgye el nekem az olvasó, hogy bizony azok. Sőt, a munkamennyiség, amivel kialakítják, valamint a befektetett összeg akár nagyságrendekkel meghaladhatja még a golfpályák precíziós öntözőrendszereinek az árát is.

Előfordul, hogy azzal a megnevezéssel is találkozom, hogy locsolórendszer vagy locsolóberendezés. Valójában ebben az esetben sem takar mást az elnevezés, de szakmai körökben megvan ennek az az aspektusa, hogy nem profi rendszerről, hanem inkább egy hobbi kategóriáról van szó. Ha végfelhasználótól hallom ezt a két kifejezést, akkor tudom, hogy a hagyományos kerti vízkijuttató berendezésről beszélünk.

És igen, a kerti vízkijuttató berendezés is megjelent a szóhasználatban, ami nekem tetszik, ugyanakkor nem teljesen utal arra, hogy mire is használják, hiszen sem az öntözés és sem a locsolás nincs benne az elnevezésben. Azért tudjuk, ha ezt halljuk, hogy miről is beszélünk…

Gyakori kérdések

A márkaképviselet ajánlásával:

K-Rain

Nagyon fontos számunkra, hogy csak kiváló minőségű termékeket forgalmazzunk.
A K-Rain fogalom az öntözési iparágban, és az öntözőrendszerek hazájában az USA-ban.
bővebben

Ügyfeleim írták...

 

Ügyfeleim véleménye az öntözőrendszerről

Tavaly előtt tavasszal telepíttettünk automata öntözőrendszert a kertünkbe. Érdemes volt! A kert egész nyáron úgy volt gyönyörű, hogy nem kellett naponta, vagy kétnaponta esténként másfél órát locsolással töltenünk. Több idő jut így a családra és vendégeket is büszkén hívhattunk.
M. András, Agárd
 
bővebben

Látogatók

Oldalainkat 52 vendég és 0 tag böngészi

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További részletekért kattinton: IDE.

  Kérjük fogadja el a cookie-k használatát!