A LOMBTRÁGYA ALKALMAZÁSA GYEPEKEN

A LOMBTRÁGYA ALKALMAZÁSA GYEPEKEN

A hidegégövi gyepek díszkertekbe és parkokba való telepítését követően egészen biztos, hogy a táplálásáról és ápolásáról is gondoskodnunk kell, ha azt szeretnénk, hogy sűrű, tömött és egészséges legyen! A heti kétszeri fűnyírás, a rendszeres öntözés, a tavaszi és őszi gyepszellőztetés mellett a tápanyag ellátása is a kiemelt feladatok közé tartozik! Ennek egyik kézenfekvő és ideális módja a gyepek vagy pázsitok tekintetében a lombtrágya alkalmazása!

A kijuttatása kétféleképpen is történhet:

  1. Permetezéssel

Alapvetően ez a javasolt megoldás, mert nem csak költséghatékony, de mellette környezetkímélő is. Kevesebb lombtrágya szükséges hozzá és nem terheli a talajt, mivel a keverék a fű levélzetén szívódik fel! További előnye az is, hogy használatával a szilárd hosszúfelszívódású műtrágyák használata lecsökkenthető.

  1. Beöntözéssel

Akkor javasolt a használata, ha valamilyen nagyon gyors közbeavatkozásra van szükség.

  • Ha erős fizikai sérülés érte a gyepet!
  • Ha kártevők vagy betegség miatt nagy gyökértömeg vesztést szenvedett el a gyep!
  • Ha valamilyen oknál fogva nem egyenletesen zöld, fakó színű a gyep!
  • Ha magas kockázata van a gyepet támadó betegségeknek!

Ezekben az esetekben rendkívül gyorsan meg tudjuk támogatni a gyepet vagy pázsitot tápanyaggal, hogy a védekezését vagy a regenerációját elősegítsük! A beöntözéses kijuttatásnál feltétlen használjunk talajkondicionálót, lehetőleg talajoltó baktériumtrágyát és huminsavas szervestrágyát is. Együttes használatuk jelentősen javítja a felszívódást és a talaj biológiai működését.

A Mr.Grenner Pázsit Top család

Ez a lombtrágya sorozat kifejezetten a hazai körülményekre lett megalkotva! Hazai fejlesztésű, gyártású, és forgalmazású lombtrágya, amely az éves gyepfenntartás teljes spektrumát lefedi.

Mr.Greener Pázsit Top lombtrágya fűre:

Ha erős fizikai sérülés, kopás, vagy taposás érte a gyepet és leharcolt állapotba került, akkor gyors tápanyag és lendület számára ez a lombtrágya. A tavaszi és őszi gyepszellőztetés után is javasoljuk a használatát.

A nyári és téli hőstresszek és a betegséges időszakok felkészítésére kiválóan alkalmas, sejtfalakat erősítő és a fű vízháztartását javító lombtrágya.

Egész éves felhasználásra javasolt egyenletes tápanyagtartalmú lombtrágya, ami lefedi az éves szükségletét a gyepnek. Kora tavasszal és nyáron van megfelelőbb összetételű javaslatunk.

A fiatal gyep gyökerének a megerősítésére és a friss telepítésű gyepszőnyeg gyors legyökeresedését támogató lombtrágya, ami kiválóan alkalmas a sekély gyökérzetű vagy kártevők által gyökérvesztett gyep táplálására.

Amennyiben mélyebb tónusú és egyenletesebben zöld gyepre vágyunk, akkor ez a termékünk jelentősen képes javítani a fű zöld színén és az optikáján. Bármely más lombtrágyánkkal keverhető, de csak a megadott keverési arány betartása mellett.

Tehát legyen fiatal füvesítés vagy beállt gyep, ezeknek a lombtrágyáknak az alkalmazása meg tudja oldani a pázsitok tápanyagszükségletét!